Home > Uncategorized > pinjam payung

pinjam payung

pinjam payungmu...

pinjam payungmu...

Pernah tak dalam life, korang macam dah biasa berhujan, berpanas. Dari kecil lagi dah biasa kena hujan kena panas. Sebab dah biasa, tak adalah nak sakit. dah biasa walkabout la katakan (macam Nullah dlm cerita australia yg ada hugh jackman tu…eheh)

Tiba-tiba datang la pulak orang pinjamkan payung. Hari-hari la pakai payung tu. almost 24/7. Tak lepas. Terasa dilindungi. Selesa. comfort. wah..sangat best.

A minute the umbrella was there. Then suddenly, payung tu was grab away. taken away. and you were left there without any explanation terpinga pinga…kenapa payung tu tiba-tiba tak ada. and you dok lah mencari meraba raba sana sini mana pergi. terkejut lah katakan.

kadang-kadang ada la jugak kasi pinjam. Tapi tak ada la selalu macam sebelum tu. And you were stuck with the cold and flu and fever sebab payung tu dia ambil tiba-tiba.

Well, at least patutnya bagi explanation or pinjam time hujan aja ke, atau sejam sehari ke, seminit sehari ke. tak ada lah secara mengejut bawak pergi kan, kiranya berperingkat la.nasib takde sakit jantung ke, ape ke.sebab tiba-tiba je.sebab its like, a minute the umbrella was there, a second after that hilang macam tu aja. tak ke kejam??

and you were left there in cold and without shades. korang pun cari-cari la payung mana? mana? mana? cari jugak explanation kenapa macam itu je payung dah takda.

then, ok lah.fine sebab terfikir juga kat kepala, maybe ada orang lain lagi perlukan payung. tak apa la.sebab maybe orang tu lebih perlukan.

tapi at least, bagitau. macam kejam aje diam2 kasi pinjam, diam2 pergi kan? ingat dah buat salah ke, dah rosakkan payung ke. mane lah tahu, dah tak nak kasi pinjam sebab dah buat salah ke, dah rosakkan ke…kan.

yelah, bukan hak kita. dah nama payung pinjam. kena la reti buat cara pinjam kan. kena la tahu, kadang2 kasi pinjam, bila2 nak ambil balik, kena la reti diam2.

so, paham2 la bawak diri.

apa nak susah..pujuk2 la diri.demam nanti makan ubat. selsema nanti hembuslah hingus…

Categories: Uncategorized
  1. No comments yet.
  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: